DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

środa, 18 maja 2016

Młoda kapusta


Nastał maj czyli okres kiedy młoda kapusta smakuje najlepiej i my skorzystamy z tej okazji by zaprezentować wam na nią prosty i szybki przepis.

SKŁADNIKI:
-1 GŁÓWKA KAPUSTY
-1 CEBULA
- KOSTKA WOŁOWA
- KOPER
- ŁYŻKA MĄKI
- LIŚĆ LAUROWY
- ZIELE ANGIELSKIE
- PIEPRZ,SÓL,  OLEJ


WYKONANIE:

Zaczynamy od poszatkowania kapusty, i pokrojenia cebulki w kostkę.  Następnie wrzucamy kapustę do garnka, zalewając małą ilością wody. Solimy,  pieprzymy,dodajemy kostkę,liść laurowy i ziele.
Zaczynamy gotować. W międzyczasie przesmażamy cebulkę na małej ilości oleju, dodając mąkę aby utworzyć zasmażkę. Gdy kapusta będzie prawie ugotowana dodajemy koperek a następnie zasmażkę, wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę.
Gotowe. SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz