DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

piątek, 15 kwietnia 2016

Młoda kapusta z pomidorami i koperkiem


SKŁADNIKI:

-Główka młodej kapusty
-1 cebula
- kawałek masła
-1 puszka pomidorów krojonych
- pęczek świeżego koperku
- sól, pieprz , cukier


WYKONANIE:

Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy w garnku na masełku. Gdy już cebulka się przyrumieni dodajemy pomidorki z puszki, poszatkowaną kapustkę. Doprawiamy do smaku,wlewamy wrzątku   ok. 1szklanki. Dusimy do zmięknięcia kapusty. Pod koniec gotowania dodajemy aromatyczny koperek.

Pyszny dodatek do obiadu. Schabowy i ziemniaczki z pewnością lepiej smakują w takim towarzystwie.
POLECAM


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz