DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

niedziela, 3 kwietnia 2016

Placki ziemniaczane z cukinią

                                    PLACKI ZIEMNIACZANE Z CUKINIĄ

SKŁADNIKI: dla 4 osób
-700 gr ziemniaków białych np. Irga
- 1 cukinia
- 1 cebula
-1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki
- Olej do smażenia
-sól, pieprz

WYKONANIE:
Ziemniaki, cukinię i cebulkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy starty lub drobno pokrojony czosnek, 2łyżki mąki i wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, najlepiej rzepakowym.

Ciekawy, delikatny smak, przepis warty wypróbowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz