DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

czwartek, 7 kwietnia 2016

Pulpeciki drobiowe


SKŁADNIKI:

-350gr mięsa mielonego drobiowego
-1 jajo
-1 marchewka
-1 pietruszka
-2 łyżki bułki tartej
-  mąka
- cebula
- sól pieprz

WYKONANIE:

Zaczynamy od starcia warzyw  na tarce o grubych oczkach,starte wrzucamy do garnka,zalewamy 1,5l wody,dodajemy pół cebuli pokrojonej w małą kostkę, solimy i zaczynamy gotować. W międzyczasie bierzemy się za robienie pulpetów.Mięso wrzucamy do miski,dodajemy jajko bułkę tartą i drugą połowę cebuli, doprawiamy solą i pieprzem mieszamy. Formujemy  małe pulpeciki ,obtaczamy w mące i wrzucamy do gotującego się wywaru . gotujemy do miękkości mięsa i gotowe. Polecam z ziemniaczkami i buraczkami.

Sosik bardzo delikatny, dla ludzi o bardziej wrażliwym żołądku


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz