DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

poniedziałek, 18 kwietnia 2016

PASTA Z TUŃCZYKA, jaj i ogórka konserwowego


SKŁADNIKI:

-Puszka tuńczyka może być w sosie własnym lub w oleju
-2 jaja
-3 małe ogórki konserwowe
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- sól pieprz

WYKONANIE:
Zaczynamy od odsączenia  tuńczyka z wody lub oleju.Następnie wrzucamy do miseczki Jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach .Ogórki kroimy w drobną kosteczkę,następnie kroimy drobno szczypiorek. Wszystkie składniki mieszamy razem ,doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy majonez i ponownie mieszamy.

Kolejna pasta w moim wydaniu, spróbowałem już kilku a pewnie spróbuję też kolejne, bo są naprawdę ciekawe w smaku i nie zawierają mięsa które wiecznie króluje u nas na talerzach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz