Blog ten poświęcam w całości ciekawym przepisom kulinarnym, moim i nie tylko. Życzę miłego gotowania! Zapraszam również na mój kanał youtube mzuron szybkie i proste gotowanie
DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM
poniedziałek, 18 kwietnia 2016
PASTA Z TUŃCZYKA, jaj i ogórka konserwowego
SKŁADNIKI:
-Puszka tuńczyka może być w sosie własnym lub w oleju
-2 jaja
-3 małe ogórki konserwowe
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- sól pieprz
WYKONANIE:
Zaczynamy od odsączenia tuńczyka z wody lub oleju.Następnie wrzucamy do miseczki Jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach .Ogórki kroimy w drobną kosteczkę,następnie kroimy drobno szczypiorek. Wszystkie składniki mieszamy razem ,doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy majonez i ponownie mieszamy.
Kolejna pasta w moim wydaniu, spróbowałem już kilku a pewnie spróbuję też kolejne, bo są naprawdę ciekawe w smaku i nie zawierają mięsa które wiecznie króluje u nas na talerzach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz