DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

czwartek, 21 marca 2019

PIECZARKI Z CEBULKĄ

Odkąd pamiętam lubię pieczarki, dotychczas jadłam je szczególnie jako osobne danie np. w jajecznicy.Tym razem jednak postanowiłam, że posłużą jako dodatek do obiadu. Niby zwykłe smażone, ale dodatek cebuli i czosnku sprawia że na sam zapach leci ślinka.
Podaje wam ten przepis ponieważ uważam że nie tylko grzyby leśne są zdrowe.Tutaj przeczytasz więcej na ten temat.

A teraz do sedna poniżej przepis
SKŁADNIKI:
- 700g pieczarek
-3 małe cebulki
-4 ząbki czosnku
-masło
-sól, pieprz
-natka pietruszki( do dekoracji)

Cebulę kroimy w pół pióra, pieczarki na ćwiartki,a czosnek siekamy


 Na patelni rozgrzewamy masło



wrzucamy cebulkę, solimy i smażymy na rumiano



następnie dodajemy pieczarki i dalej smażymy


gdy pieczarki się zarumienią wrzucamy czosnek




wszystko razem jeszcze chwilkę przesmażamy


ciepłe wkładamy na talerz i przystrajamy natką


Ja tym razem podałem z opiekanymi ziemniakami i faszerowaną piersią z kurczaka, przepis na pierś na blogu i moim kanale youtube 


Życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz