DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

sobota, 16 marca 2019

ZUPA SZCZAWIOWA

U mnie w zamrażalniku jest zawsze kilka słoików bulionu.
Takowy przydał się właśnie dziś kiedy na szybko musieliśmy ugotować jakąś zupę, a że mieliśmy słoiczek gotowego przetartego szczawiu, to kłopot sam się rozwiązał. 
Poniżej wszystkie składniki naszej szybkiej zupki:


-1l BULIONU WARZYWNEGO
-SŁOIK GOTOWEGO SZCZAWIU( 290G)
-1 SUROWE JAJO
- ŚMIETANA
- JAJA NA TWARDO(WG. UZNANIA)
- ZIEMNIAKI( KTÓRYCH TU NIE WIDAĆ)

WYKONANIE:
WLEWAMY BULION DO GARNKA I PODGRZEWAMY


PO CHWILI DODAJEMY SZCZAW, DALEJ GOTUJĄC

PO KILKU MINUTACH DODAJEMY SUROWE JAJKO


PO KILKU KOLEJNYCH MINUTACH ZABIELAMY ŚMIETANĄ

MIESZAMY GOTUJEMY MINUTĘ I JUŻ

NA TALERZ WYKŁADAMY POKROJONE W ĆWIARTKI UGOTOWANE JAJA

NAKŁADAMY GORĄCE, UTŁUCZONE ZIEMNIAKI

NALEWAMY ZUPĘ 

I ZE SMAKIEM ZAJADAMY :)

PODOBAŁ CI SIĘ PRZEPIS, WERSJA FILMOWA NA NASZYM KANALE YOUTUBE

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz