DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

poniedziałek, 27 czerwca 2016

Ptasie mleczko z mleka skondensowanego




SKŁADNIKI:

- puszka mleka skondensowanego (u mnie słodzone)
- 3 galaretki każda w innym kolorze
-3 szklanki wody
-biała czekolada ( opcjonalnie)



WYKONANIE:

Galaretki rozpuścić w osobnych miseczkach, każdą w szklance wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Mleko skondensowane dobrze schłodzić (można umieścić na chwilę w zamrażalniku), następnie ubić mikserem na pianę. Pianę podzielić na 3 równe części, dodać chłodną, ale wciąż płynną galaretkę, zmiksować. 




Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na środek wylać 3 łyżki pierwszego koloru, następnie na to trzy łyżki drugiego koloru i trzy łyżki trzeciego. Nakładać masy w ten sposób aż do ich wykończenia. Wstawić do lodówki aż do ścięcia.
Świetnie smakuje z wiórkami białej czekolady.



POLECAM ten deser łakomczuchom na upały.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz