SKŁADNIKI:
- puszka mleka skondensowanego (u mnie słodzone)
- 3 galaretki każda w innym kolorze
-3 szklanki wody
-biała czekolada ( opcjonalnie)
WYKONANIE:
Galaretki rozpuścić w osobnych miseczkach, każdą w szklance wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Mleko skondensowane dobrze schłodzić (można umieścić na chwilę w zamrażalniku), następnie ubić mikserem na pianę. Pianę podzielić na 3 równe części, dodać chłodną, ale wciąż płynną galaretkę, zmiksować.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na środek wylać 3 łyżki pierwszego koloru, następnie na to trzy łyżki drugiego koloru i trzy łyżki trzeciego. Nakładać masy w ten sposób aż do ich wykończenia. Wstawić do lodówki aż do ścięcia.
Świetnie smakuje z wiórkami białej czekolady.
POLECAM ten deser łakomczuchom na upały.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz