SKŁADNIKI dla 4 osób:
- 4 rolady wołowe z udźca po ok. 180gr
- 4 dymki
- 1 marchewka
- 4 łyżki musztardy Sarepskiej
- 4 plasterki boczku
- sól, pieprz
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1/4 l wywaru rosołowego
WYKONANIE:
Mięso rozbić, następnie natrzeć musztardą, oprószyć solą i pieprzem.
Układać po kolei na każdej roladzie: plaster boczku i połówki dymki.
Zawijać od krótszej strony. Na koniec spinać wykałaczkami lub metalowymi szpilkami do rolady.
W garnku rozgrzać olej , włożyć zrazy i mocno zrumienić ze wszystkich stron. Dodać marchewkę i resztę dymki. Krótko smażyć razem. Wlać wywar rosołowy i dusić na małym ogniu ok.90 minut.
Od czasu do czasu zrazy przewracać, w razie potrzeby dolać rosołu lub wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz