DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

czwartek, 2 czerwca 2016

Zrazy Wołowe Zawijane




SKŁADNIKI dla 4 osób:

- 4 rolady wołowe z udźca po ok. 180gr
- 4 dymki
- 1 marchewka
- 4 łyżki musztardy Sarepskiej
- 4 plasterki boczku 
- sól, pieprz
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1/4 l wywaru rosołowego


WYKONANIE:

Mięso rozbić, następnie natrzeć musztardą, oprószyć solą i pieprzem.
Układać po kolei na każdej roladzie: plaster boczku i połówki dymki.
Zawijać od krótszej strony. Na koniec spinać wykałaczkami lub metalowymi szpilkami do rolady.  

W garnku rozgrzać olej , włożyć zrazy i mocno zrumienić ze wszystkich stron. Dodać marchewkę i resztę dymki. Krótko smażyć razem. Wlać wywar rosołowy i dusić na małym ogniu ok.90 minut.
Od czasu do czasu zrazy przewracać, w razie potrzeby dolać rosołu lub wody.

Według własnego upodobania można zrobić zasmażkę do sosu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz