DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

wtorek, 7 czerwca 2016

Zupa Kalafiorowa


SKŁADNIKI:
-1 kalafior
-1 marchewka
-1 pietruszka
-1 cebula
- 5  dużych ziemniaków
-koperek
-sól, pieprz
-ziele angielskie, liść laurowy
-masło
-śmietana

WYKONANIE:

Kalafiora dzielimy na mniejsze cząstki. Marchewkę, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy wszystko na maśle. W garnku wstawiamy wodę, solimy, wrzucamy kostkę wołową
( można zamiast użyć wywaru rosołowego),liść laurowy,ziele i pokrojone wypłukane ziemniaki. gotujemy kilka minut i dodajemy przesmażone warzywa. Gdy już kalafior zmięknie zabielamy śmietaną i dodajemy koperek.



Zupa zdrowa, pyszna i łatwa w przygotowaniu.
POLECAM

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz