Łazanki
SKŁADNIKI:
-0,5kg kapusty kiszonej
-0,5kg pieczarek
- kostka grzybowa
-2 cebule.
-15gr boczku
- liść laurowy 2szt.
-ziele angielskie 3szt.
-olej
-cukier ,sól ,pieprz.
-Makaron ŁAZANKI
PRZYGOTOWANIE:
Na początku sprawdzamy kwaśność kapusty, jeśli jest zbyt kwaśna odciskamy lub przelewamy zimną wodą.Następnie kroimy i wkładamy do garnka, wlewamy wodę w ilości do pokrycia kapusty( woda odparuje w trakcie gotowania). Dodajemy kostkę grzybową, liść, ziele od razu solimy i dodajemy 1 łyżkę cukru. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na odrobinie oleju, dodając pokrojoną w kostkę cebulkę solimy.Następnie a patelnie dodajemy pieczarki i dalej chwilę smażymy.
W międzyczasie gotujemy makaron Łazanki. Do garnka z ugotowaną kapustką dodajemy zawartość patelni i ugotowany makaron. Mieszamy i GOTOWE.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz