DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

poniedziałek, 28 marca 2016

Kotlety z kaszy gryczanej i białego sera


A dziś polecam świetną alternatywę dla mięsa, zdrowe i ciekawe w smaku.

 
      KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ I BIAŁEGO SERA

SKŁADNIKI:

- 1 woreczek kaszy gryczanej
- 200gr sera półtłustego białego
- 1 jajko
-1 cebulka
- bułka tarta
- olej do smażenia
-sól, pieprz

WYKONANIE:

Kaszę gryczaną gotujemy, w lekko osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.
W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w małą kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Do ugotowanej, ostudzonej kaszy, wbijamy jajko, dodajemy cebulkę i ser, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy, formujemy małe kotleciki( duże ciężej się przewraca i mają tendencję do rozpadania się ), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju, do zrumienienia z każdej strony.

Próbowałem również z kaszy gryczanej z warzywami (dostępna w wielu sklepach) fantastyczna sprawa.

POLECAM OBA SPOSOBY



Poniżej filmik jak powstają nasze kotlety :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz