DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

niedziela, 27 marca 2016

Sos Pieczarkowy

                             SOS PIECZARKOWY:
Składniki:
-1/2kg pieczarek
-1 cebulka
-koperek
-mąka
-śmietana
-sól,pieprz
-masło
-kostka grzybowa

WYKONANIE:

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle do uzyskania szklistości .Obrane pieczarki kroimy w plasterki i wrzucamy do cebulki. Wszystko razem przesmażamy z dodatkiem soli i pieprzu.Następnie dolewamy 100ml wody i dodajemy kostkę grzybową,oraz koperek. Gotujemy jeszcze minutkę i dolewamy śmietanę z wymieszaną z łyżeczką mąki.Dusimy jeszcze chwilę i sos gotowy.
Świetnie smakuje z makaronem,plackami ziemniaczanymi.

Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz