ZUPA OGÓRKOWA
SKŁADNIKI:
- 3 sztuki ogórków kiszonych
- 5 ziemniaków
-1 mała marchewka
- kawałek pietruszki i selera
- 1 cebula
-koperek
- masło
-mąka, śmietana
-sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki i włoszczyznę kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie, dodajemy przyprawy liść laurowy, ziele angielskie . W międzyczasie cebulkę pokrojoną w kostkę przesmażamy na maśle dodając do smażenia starte ogórki. Przesmażone już ogórki z cebulą dodajemy do garnka z gotującymi się ziemniakami . Rozrabiamy w szklance w małej ilości wody mąkę i śmietanę, wszystko wlewamy do zupy gotujemy jeszcze 2 minutki , po czym dodajemy posiekany koperek i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz