Blog ten poświęcam w całości ciekawym przepisom kulinarnym, moim i nie tylko. Życzę miłego gotowania! Zapraszam również na mój kanał youtube mzuron szybkie i proste gotowanie
DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM
poniedziałek, 28 marca 2016
WĄTRÓBKA DROBIOWA
WĄTRÓBKA DROBIOWA
SKŁADNIKI: Dla 2 osób
-300gr wątróbki drobiowej
-3 cebule
-mąka
-sól pieprz
-olej
WYKONANIE:
Jedno z moich ulubionych dań.
Wątróbkę oczyszczamy z wystających żyłek i flaczków. Cebulę kroimy w pióra. Następnie lekko posoloną cebulkę smażymy na oleju. Gdy cebulka już się przesmaży przekładamy ją do miseczki, a na patelni smażymy obtoczoną w mące wątróbkę. Smażymy ją ok. 5 minut na średnim ogniu, przekręcając aby była smażona z każdej strony. Solimy po pierwszym przekręceniu na patelni. Na koniec smażenia wrzucamy naszą cebulkę, mieszamy i gotowe do jedzenia.
Szybko, prosto i smacznie. POLECAM
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz