DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

poniedziałek, 28 marca 2016

WĄTRÓBKA DROBIOWA

                                                 
                                          WĄTRÓBKA  DROBIOWA

SKŁADNIKI: Dla 2 osób

-300gr  wątróbki drobiowej
-3  cebule
-mąka
-sól pieprz
-olej


WYKONANIE:

Jedno z moich ulubionych dań.

Wątróbkę oczyszczamy z wystających żyłek i flaczków. Cebulę kroimy  w pióra. Następnie lekko posoloną cebulkę smażymy na oleju. Gdy cebulka już się przesmaży przekładamy ją do miseczki, a na patelni smażymy obtoczoną w mące wątróbkę. Smażymy ją ok. 5 minut na średnim ogniu, przekręcając aby była smażona z każdej strony. Solimy po pierwszym przekręceniu na patelni. Na koniec smażenia wrzucamy naszą cebulkę, mieszamy i gotowe do jedzenia.
Szybko, prosto i smacznie. POLECAM




















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz