DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

niedziela, 27 marca 2016

ZUPA PIECZARKOWA

                                                 Zupa Pieczarkowa 
Składniki:
1/2 kg pieczarek
-1 cebula
-1 marchewka
-kawałek selera
-por, pietruszka
-masło mąka
-śmietana
- kostka grzybowa
-serek topiony grzybowy
-sól, pieprz, natka.


Wykonanie:

Kroimy cebulę w kosteczkę smażymy na maśle do zeszklenia, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki , i po kilku minutach dodajemy włoszczyznę startą na tarce o dużych oczkach Wszystko razem smażymy jeszcze 3 min . W garnku wstawiamy 2l wody, solimy dodajemy kostkę grzybową i kawałek pora do smaku. Po chwili dodajemy przesmażone pieczarki i serek topiony  który dodaje zupie gęstości i smak.Następnie do szklanki z wodą dodajemy 1 łyżkę mąki i 3 łyżki śmietany rozrabiamy,Wlewamy zawartość do garnka i chwilkę jeszcze gotujemy,podajemy z kluskami i natką pietruszki .Palce lizać smacznego......

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz