DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

poniedziałek, 28 marca 2016

Kotlety z grochu i pieczarek

                    KOTLETY Z GROCHU I PIECZAREK

SKŁADNIKI:
- 1 szklanki grochu połówki
-5 szt pieczarek
- jajko
-natka pietruszki, koperek
- 1 cebula
- mąka
- bułka tarta
-sól, pieprz

WYKONANIE:
Groch wypłukać i ugotować do miękkości, następnie zmiksować blenderem na gładką pastę.
Pieczarki i cebulę posiekać drobno i podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać do zmiksowanego grochu wraz z jajkiem i przyprawami, a następnie dodawać tyle mąki, aby masa była dość zwarta i dało się formować kotlety.  Obtoczyć w bułce tartej.Smażyć z obu stron na złocisty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz