Bardzo fajny przepis, farsz szczególnie dla tych co lubią jajka i nie mają uczulenia.
Krokiety są potrawą czasochłonną, ale smak z jakim się je zjada rekompensuje wszystko.
SKŁADNIKI:
- 30 dag mąki na naleśniki
- szklanka mleka
- szczypta soli
- 2 jaja
Farsz
- 4 jaja
-10 dag sera żółtego
-łyżeczka oleju
-cebula,szczypiorek
-szczypta soli,papryki i pieprzu
-do smażenia - jajko, bułka tarta,olej
WYKONANIE:
Na początek przygotowujemy ciasto naleśnikowe z mleka,mąki,soli,jajek ,woda.Gotujemy jajka na twardo,studzimy obieramy kroimy w drobną kosteczkę.Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na oleju, nie rumienić.Do farszu dodać starty ser i szczypior. Mieszamy doprawiamy solą,papryka i pieprzem. Farsz wykładamy na naleśniki,zawijamy krokiety,obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz