DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

piątek, 1 lipca 2016

MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY



POLECAM GORĄCO WSZYSTKIM SŁODYCZO-MANIAKOM  i CZEKOLADO-MANIAKOM
DESER SŁODZIUTKI I PUSZYSTY PO PROST ZARĄBISTY :)



SKŁADNIKI:

- 100g białej czekolady
- 125 ml śmietanki kremówki 30 lub 36%
- 25g masła
- 2 jajka

WYKONANIE:

Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.Do płynnej czekolady dodać pokrojone masło i mieszać do rozpuszczenia się.Zdjąć z pieca chwilkę przestudzić i dodać po jednym żółtku cały czas mieszając.Masę pozostawić do przestudzenia.Zimną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy z czekolady.Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i delikatnie wmieszać do masy.Rozlać mus do kieliszków i odłożyć do stężenia na około 3-4 h. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz