PONIŻEJ TROSZKĘ INNA WERSJA KLASYCZNEJ MIZERII. DLA TYCH KTÓRZY NIE PRZEPADAJĄ LUB Z JAKIŚ INNYCH POWODÓW NIE JEDZĄ ŚMIETANY.
SKŁADNIKI:
-2 średnie ogórki sałatkowe
- 2 łodyżki koperku
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżeczki cukru
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- sól, pieprz
WYKONANIE:
Ogórki obieramy i odcinamy końce. Kroimy na cienkie plasterki, lub ścieramy na odpowiedniej tarce. Koperek płuczemy, dzielimy na mniejsze części i siekamy. Mieszamy ocet z solą, pieprzem i cukrem. Ubijamy lekko, dodając olej, a następnie koperek. plasterki ogórka wkładamy do salaterki i dobrze mieszamy z powstałym sosem. Odstawiamy na 15 minut do "przegryzienia". Na koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz