Kto jada roladki ten piękny i gładki, do tego dania możemy użyć zarówno mięsa cielęcego jak i wołowiny bądź drobiu, nie musi to być koniecznie schab, a najlepiej spróbować na każdy sposób wtedy będzie wiadomo który najlepiej smakuje.
SKŁADNIKI:
- 6 grubych kotletów schabowych bez kości
- po 1 papryce 3 kolorów
- 1 szklanka bulionu
- 10dag sera pleśniowego
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz
-olej
WYKONANIE:
Mięso myjemy i osuszamy . Każdy kotlet mocno rozbijamy,oprószamy solą i pieprzem z obu stron.Paprykę kroimy w cieniutkie paski,ser pleśniowy w drobną kostkę.Na każdym kotlecie układamy po trzy słupki papryki i kawałki sera.Zwijamy ciasno formując roladki,szczelnie spinamy wykałaczkami.Gotowe roladki oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy będą zrumienione wkładamy do rondla. na patelnie wlewamy bulion, zagotowujemy go. Powstałym sosem zalewamy mięso w rondlu i dusimy 30 minut. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz