Ten sos świetnie nadaje się do mięsa lub smarowania żeberek pieczonych na ruszcie. Nadaje się również jako dip do mięs i warzyw smażonych w głębokim tłuszczu.
Nadaje się do użycia już dzień po przyrządzeniu .Trzymany w zimnym miejscu nadaje się do spożycia nawet przez 4 tygodnie.
SKŁADNIKI:
- 330 ml mocnej kawy espresso
- 1 mały pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- 1 łyżeczka sambak oelek
- 1 litr keczupu
WYKONANIE:
Kawę zaparzamy i studzimy.Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę.Obrywamy listki opłukanej pietruszki i drobno kroimy. Wlewamy kawę do miski, dodajemy cebulę, natkę pietruszki, sambak oelek i keczup. Wszystko dobrze mieszamy. Sos wlać najlepiej do szklanych naczyń, mocno zamknąć i wstawić do lodówki . Zostawić na jeden dzień żeby się "przegryzł". Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz