DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

środa, 13 lipca 2016

SOS BARBECUE

Ten sos świetnie nadaje się do mięsa lub smarowania żeberek pieczonych na ruszcie. Nadaje się również jako dip do mięs i warzyw smażonych w głębokim tłuszczu.

Nadaje się do użycia już dzień po przyrządzeniu .Trzymany w zimnym miejscu nadaje się do spożycia nawet przez 4 tygodnie.



SKŁADNIKI:
- 330 ml mocnej kawy espresso 
- 1 mały pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- 1 łyżeczka sambak oelek
- 1 litr keczupu

WYKONANIE:

Kawę zaparzamy i studzimy.Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę.Obrywamy listki opłukanej pietruszki i drobno kroimy. Wlewamy kawę do miski, dodajemy cebulę, natkę pietruszki, sambak oelek i keczup. Wszystko dobrze mieszamy. Sos wlać najlepiej do szklanych naczyń, mocno zamknąć i wstawić do lodówki . Zostawić na jeden dzień żeby się "przegryzł". Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz