DANIA GŁÓWNE, ZUPY, WEGETARIAŃSKIE, DESERY, INNE, PASTY,DODATKI, O WSZYSTKIM I NICZYM

środa, 13 lipca 2016

SMAŻONE MATIASY ŚLEDZIOWE

       ŚLEDŹ JEST JEDNĄ Z MOICH ULUBIONYCH RYB,ALE TAK NAPRAWDĘ DOPIERO NIEDAWNO WYPRÓBOWAŁEM GO W WERSJI SMAŻONEJ I MUSZĘ PRZYZNAĆ ŻE SMAKUJE ZUPEŁNIE INACZEJ NIŻ SIĘ SPODZIEWAŁEM. SPRÓBUJECIE, OCENICIE :)



SKŁADNIKI:

- matiasy śledziowe
- 1 jajko
- bułka tarta
- mąka
- olej rzepakowy do smażenia


WYKONANIE:

Czynności które wykonujemy są podobne do tych jakie wykonujemy przy kotletach schabowych, mianowicie:  
Matiasy obtaczamy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju aż się ładnie zarumienią z obu stron.

Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz